Houd je huis koel deze zomer: verduurzaam je woning

Met de eerste tropische dagen achter ons en een hete zomer in het verschiet, is het belangrijk om maatregelen te nemen om jezelf én je huis koel te houden. Door diverse verduurzamingsopties kan je niet alleen de temperatuur in je huis te reguleren, maar ben je ook duurzaam en milieuvriendelijk bezig. Zo draag je niet alleen bij aan een duurzamere toekomst, maar vergroot je ook de waarde van je huis.

Verduurzaming
Verduurzaming van je woning is tegenwoordig een hot topic. Door te verduurzamen door isolatie (vloeren, muren en glas) houd je in de winter de warmte binnen, maar in de zomer houd je juist de warmte buiten. En dat willen we nou net met deze warmte. Je hoeft dus minder te stoken in de winter, en minder je airco of ventilator te gebruiken in de zomer. Wat ook weer zorgt voor meer wooncomfort én een lagere energierekening.

Subsidies
Daarnaast zijn er verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar die het verduurzamen van je huis betaalbaarder maken. Een duurzame woning is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Taxatie
Voor verduurzaming kan het nodig zijn om je huis te laten taxeren. Een taxatie geeft inzicht in de actuele waarde van je woning, wat essentieel is bij bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek of het verkopen van je huis. Bovendien kan een taxatierapport ook dienen als basis voor het nemen van duurzame maatregelen, omdat het inzicht geeft in de huidige staat en waarde van je woning.

Onze taxateurs
Bij Garantiemakelaars hebben we ervaren taxateurs in huis die jou kunnen helpen bij het taxeren van je woning. Onze taxateurs hebben uitgebreide kennis van de lokale markt en houden rekening met verschillende factoren, zoals de ligging, grootte en staat van je woning. Met een professioneel taxatierapport ben je goed voorbereid en kun je de juiste beslissingen nemen met betrekking tot je woning.

Contact
Bij Garantiemakelaars staan we voor je klaar om je te adviseren en te begeleiden bij al je vastgoedwensen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het realiseren van een koel én duurzaam thuis.

21 juni 2023