Huizen kijken vanuit je eigen huis

Door corona krijgt het meer aandacht, maar al langer kun je op Funda en bij onze makelaars virtueel huizen bekijken. Via een online bezichtiging of met een virtuele of 3D-tour. Thuis een ander huis bekijken alsof je er zelf bent. Snel, eenvoudig en veilig.

Diepte

Wie bezig is met de zoektocht naar een nieuwe woning, is veel tijd kwijt als die nieuwe woning niet meteen wordt gevonden. Kijkafspraak na kijkafspraak en dan eenmaal binnen meteen zien dat het toch niet echt jouw huis is. Hoewel de fotografie op de website vaak van topniveau is, heb je niet direct altijd gevoel bij een huis. Voelt het huis  in het echt net zo ruim als op de foto? Of is het zelfs ruimer?

Doorslag

Dit kun je pas echt ervaren als je in een huis staat, maar met de virtuele rondleiding of de 3D-tour kom je ook een stuk dichterbij de waarheid dan met foto’s. Als je dan een goed gevoel hebt, geeft de echte bezichtiging de doorslag.

Alsof je er zelf loopt

Bij de virtuele rondleiding krijg je door de verkopend makelaar een link toegestuurd die je op een vooraf afgesproken tijd kunt aanklikken. Op dat moment loopt de makelaar met een camera door het huis en kun je hem of haar op elk moment een vraag stellen over wat je ziet. Alsof je zelf door het huis loopt. Als voorbereiding is het daarom verstandig eerst nog eens goed naar de foto’s en plattegronden  te kijken, zodat je weet waar de makelaar zich op elk moment bevindt. Bespreek met onze makelaars gerust wat zij aanbieden op het gebied van virtuele rondleidingen.

Eigen moment

Wil je alles op je eigen moment doen, kijk dan of het huis van jouw keuze naast de foto’s en video een virtuele of 3D tour heeft. Dat is vaak nog een testversie (bèta genaamd), maar wie er al naar heeft gekeken, weet dat het goed uitpakt. Je hebt er wel een virtual reality bril voor nodig, maar dat kan ook een goedkope kartonnen versie zijn waar je je telefoon in monteert. Je makelaar kan je daar wel bij helpen. Met de bril op je neus loop lijkt het alsof je door het huis van je keuze loopt. Gewoon een keer proberen als je de 3D tour ziet, ook al is het niet een huis dat je zoekt. Het is namelijk een heel bijzondere ervaring.

24 juni 2020