Huizenprijzengekte: neem een aankoopmakelaar in de hand

De huizenprijzen zijn opnieuw flink de hoogte in geschoten. Met name door een tekort aan aanbod steeg de gemiddelde verkoopprijs in het tweede kwartaal naar maar liefst 410 duizend euro. Een goede reden om een aankoopmakelaar in de hand te nemen.

Plus twintig procent

De nieuwe gemiddelde woningwaarde ligt bijna twintig procent hoger in vergelijking met het tweede kwartaal van een jaar geleden. Toen het ook al behoorlijk goed ging met de huizenprijzen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), de instantie die deze cijfers bijhoudt, is het de sterkste prijsstijging sinds het begin van de metingen in 1995.

Toenemende schaarste

De belangrijkste reden voor deze spectaculaire ontwikkeling is volgens de NVM de ‘toenemende schaarste aan woningen’. Kon een huizenzoeker eerder dit jaar nog kiezen uit gemiddeld 2,6 woningen – wat ook al erg laag is -, in het tweede kwartaal liep die keuzeruimte zelfs terug tot gemiddeld 1,4 woningen per koopwoningzoekende. In het tweede kwartaal van dit jaar werden dan ook ‘slechts’ 34 duizend woningen verkocht, een daling van twaalf procent ten opzichte van 2020.

Sneller dan ooit

Voor de verkopende partij is die stijging natuurlijk wél goed nieuws. Net zoals de snelheid waarmee de meeste verkopen worden beklonken: gemiddeld nam dit zo’n 24 dagen in beslag. Dit is de kortste periode ooit. Bovendien werden vraagprijzen gemiddeld zo’n 8,2 procent overboden.

Aankoopmakelaar

Echter, in de meeste gevallen heeft ook de verkoper een nieuw huis nodig en komt hij dus aan de andere kant van de lijn te staan. Zeker in deze periode van laag aanbod wil je snel kunnen toeslaan en jezelf vooral niet gek laten maken. Daarom is het verstandig om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Als Garantiemakelaar willen wij je graag helpen om een fijne woning te vinden, tegen een goede prijs.

Expertise

Wij hebben vaak al vroeg zicht op wat er te koop gaat komen en kunnen kopers die zich bij ons melden hier op wijzen. Ook willen wij graag de onderhandelingen op ons nemen. Met onze expertise en kennis van de regio kunnen wij – altijd in overleg natuurlijk – een juiste prijs bieden. Kom gerust langs voor een kennismakingsgesprek over wat wij voor jou kunnen betekenen in deze bijzondere woningmarkt.

28 juli 2021