Maak je woning winterklaar

De donkere dagen zijn begonnen, de tijd van in het donker naar je werk gaan en in het donker thuis komen. Een koude, maar toch ook gezellige tijd waarin je toch veelal veel tijd thuis en binnen doorbrengt. Maak jouw woning daarom winterklaar om lekker te kunnen cocoonen.

Slimme thermostaat
Wat is er nu beter dan thuis komen in een warm huis? Stel je thermostaat zo in dat hij alvast gaat opwarmen een half uurtje voordat je verwacht thuis te komen. Dan loop je voortaan de woonkamer in alsof je een warm bad inloopt. Denk ook aan het milieu en zorg dat je thuis lekker een warme trui en dikke sokken of pantoffels draagt, dan hoef je minder te stoken.

Veel kaarsen
Veel kaarsen in je woonkamer is niet alleen gezellig, maar geeft ook extra licht en warmte. Varieer in vorm, hoogte en stijl voor een speels en sfeervol resultaat. Zet de kaarsen in groepjes op verschillende plekken bij elkaar voor het mooiste licht en effect.

Dikke gordijnen
Naast dat je moet zorgen dat het zo min mogelijk tocht in huis, zorgen dikke gordijnen ook voor het buitenhouden van de koud die door de ramen komt.

Kussens / plaids
Gooi lekker veel kussens en plaids op je bank en fauteuils zodat je na een lange dag werken je jezelf heerlijk kan nestelen.

Warme verlichting
Fel, wit licht voelt koel aan dus zal niet bijdragen aan het warme gevoel in je interieur. Zorg voor lampen met dimmers en een zachte gele kleur zodat je hierdoor een gezellige, warme sfeer creëert.

Isoleer waar je kan
Als je het nog niet hebt gedaan, zorg dan dat je met tochtstrips voorkomt dat er tocht binnen komt bij ramen en deuren. Check ook binnenkomende leidingen en pijpen, als daar gaten zitten kan je die het beste dichten met kit.

22 november 2019