Makelaar maakt makkelijk

Internet maakt dingen gemakkelijker. Zoals het zelf verkopen van je huis. Althans, zo lijkt het. Maar wie ooit een keer in het verkoopproces heeft gezeten, weet hoe fijn het is als je makelaar een hoop werk uit handen neemt.

Bord knutselen

Het lijkt zo eenvoudig: foto’s maken, poster achter het raam, zelf een bord knutselen en de omschrijving van je huis typen. Maar heb je je al eens afgevraagd waarom dat huis op de website van een Garantiemakelaar er zo aantrekkelijk uitziet? Omdat er een professioneel fotograaf is ingeschakeld. Zelfs een goede amateurfotograaf heeft niet altijd de vaardigheden – en apparatuur – in huis om goed lijkende, aantrekkelijke beelden te maken. En hoe maak je tekeningen met alle afmetingen er op, iets waar elke potentiële koper als tweede naar kijkt?

Continu bereikbaar

En dan ben je er nog niet: je moet continu bereikbaar zijn en goed kunnen onderhandelen over de prijs. Een prijs die door zelfverkopers vaak te hoog wordt ingezet. Logisch, want een huis heeft emotie voor de bewoner. Maar – nog – niet voor de koper. Dan kun je het zelf wel proberen voor die hogere prijs, maar de kans dat niemand er op af komt, is groot. Bovendien wil je niet dat je huis eindeloos te koop staat. Een goede verkoopprijs, eentje waarmee de verkoper blij is én kopers trekt, is belangrijk. De Garantiemakelaar weet die juiste balans op basis van zijn lokale marktkennis feilloos te vinden en maakt bovendien gebruik van zijn grote netwerk om kopers te vinden, zelfs buiten Funda en eigen website om.

Met garanties

Kortom, een huis verkopen betekent een hele hoop werk en zorgen. Zeker als je voor alles het ‘wiel’ opnieuw moet ‘uitvinden’.  Loop daarom eens binnen bij ons. Dan laten wij zien hoeveel werk wij uit handen nemen en hoe wij het best mogelijke resultaat garanderen. We heten niet voor niets Garantiemakelaar.

03 maart 2020