Past je woning nog?

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je woont waar je woont? Is die keuze van toen nog altijd relevant? Alles verandert continu en in plaats van je leven aanpassen aan je woningkeuze, kun je misschien ook je woningkeuze aanpassen aan je leven.

Fijnste plekje
Je eigen huis is vaak het fijnste plekje op aarde. Zo fijn, dat je er eigenlijk niet bij stil staat of het huis nog wel voldoet aan de actuele omstandigheden. Misschien heb je ooit gekozen voor drie of vier slaapkamers om je kinderen een eigen ruimte te geven, maar zijn die kinderen ondertussen de deur uit. Of heb je je laten leiden door het feit dat de woning lekker dicht bij je werk ligt, maar sta je voor je huidige, andere, baan dagelijks in de file. Scheiding, nieuwe relaties, overlijden, werkeloosheid, het zijn allemaal omstandigheden die van invloed zijn op maximaal woonplezier.

Zinnige oplossing
Toch is het voor veel mensen niet meteen helder dat verhuizen best een zinnige oplossing kan zijn. Zeker nu de huizenmarkt goed op stoom is, is het geen verkeerd idee om je eigen woonwensen en –eisen eens goed tegen het licht te houden. Misschien besluit je om lekker te blijven wonen, maar mogelijk levert het een verhelderend inzicht op over de toekomst én de woonwensen die daarbij passen.

Vragen
Een paar vragen die je jezelf daarbij zou kunnen stellen zijn bijvoorbeeld:

  • Wat is het budget en wat wil ik besteden?
  • Na bijvoorbeeld vijf of tien jaar: ziet het plaatje, zowel financieel als gezinstechnisch, er dan nog steeds hetzelfde uit of zijn er veranderingen op komst?
  • Werk je over vijf of tien jaar nog en is je baan zeker? Of ben je zelfstandige en wil je kantoor aan huis en wil je dit voor langere tijd?
  • Heb je een baan: wat wil je maximaal aan tijd kwijt zijn om te forenzen?
  • Heb je voorzieningen in de omgeving nodig, van school tot buurthuis en van supermarkt tot station?

Binnenlopen
De lijst met mogelijke wensen is eigenlijk oneindig en toch heel individueel. Loop daarom gerust eens bij ons binnen, want als Garantiemakelaar kunnen wij je helpen om de wensen op rij te krijgen én er de juiste woning bij te vinden. Probeer het maar eens. Je bent welkom.

22 november 2018