Vermijd drukte met buurtwandeling

Een frisse neus halen in coronatijden. Niet massaal op een strand of in het bos, maar een blokje om in je eigen omgeving om de drukte te ontwijken. Of een rondje door een andere buurt. Bijvoorbeeld de omgeving waar misschien jouw volgende huis staat.

Upgrade

Ook in deze bijzondere periode zijn mensen bezig met verhuizen. Omdat ze een nieuwe baan hebben, ze een ‘upgrade’ zoeken of juist iets kleiner willen gaan wonen. Of gewoon omdat het tijd is voor iets nieuws. De verhuisredenen zijn talloos.

Tien jaar oud

Voor veel van die mensen geldt dat ze in een nieuwe wijk, stad of dorp terecht gaan komen. Wat past dan bij je? En in wat voor een buurt kom je dan terecht? Internet is in dit kader een informatiebron zonder weerga. Neem Google Maps. Je kunt satellietbeelden opvragen en via de functie streetview virtueel door een straat lopen. Maar let op: deze beelden zijn niet allemaal even recent. Bij kleinere straten kunnen beelden meer dan tien jaar oud zijn.

Eigen ogen

In die jaren kan er nogal wat veranderen. Een huis dat er op de foto goed uitziet, kan door slecht onderhoud in verval zijn geraakt. En als dat net het buurhuis is van een huis dat te koop staat is, dan wil je toch echt even met eigen ogen zien hoe alles er op dit moment bij staat.

Frisse neus

Kijk daarom op onze website naar de huizen die te koop staan, of op Funda, en maak gebruik van de vrije tijd die je misschien extra hebt als gevolg van thuis zitten door corona. Verken op een rustig moment je toekomstige buurt. Check op internet wat de buurt te bieden heeft, of dat wat jij nodig hebt er te vinden is (snelle aansluiting op de snelweg, scholen, winkels etc.) en haal een frisse neus in de nieuwe straat.

Voeling

En wil je het helemaal goed doen, doe dit dan liefst op een paar verschillende dagen en op verschillende tijdstippen om echt voeling te krijgen. Ben je op zoek naar een nieuwe woning, klop dan gerust bij ons aan voor advies. Bij dit alles geldt natuurlijk wel dat je alle coronamaatregelen in acht moet houden: #anderhalvemeter. En reis niet met openbaar vervoer of blijf zoveel mogelijk thuis als verhuizen op dit moment niet op je lijstje staat: #flattenthecurve.

07 april 2020