Vier onmisbare tips voor een soepele verhuizing

Gezin voor woning
24 oktober 2023

Bijna klaar om je nieuwe woning te betrekken? Voel je de verhuisstress stiekem al een beetje toeslaan? Geen paniek, we got you! Er komt inderdaad nogal wat kijken bij een verhuizing, maar met deze vier lifthacks breng je de chaos tot een minimum terug en wordt jouw verhuisdag een soepele operatie.

Tip 1: Optijd opruimen
Vóór je je hele huisraad in dozen begint te proppen, bekijk deze eens met een kritische blik. Zie je items die al langer stof verzamelen dan je je kunt herinneren? Tijd om weg te doen en een nieuw huis, nieuw leven te starten! Dingen die je meeneemt maar niet dagelijks gebruikt? Die kunnen alvast in verhuisdozen. Verdeel een aantal dozen over elke kamer, zodat je geleidelijk aan de inhoud kunt inpakken. Denk eraan om duidelijk op de dozen te noteren van welke kamer ze afkomstig zijn of naar welke kamer ze in je nieuwe huis moeten. Je kan dit ook leuk maken met kleurcodes, aan jou de keuze!

Tip 2: Meten is weten
Voorkom dat je nieuwe huis een onverwachte uitdaging wordt voor je meubels. Meet alles vooraf op! Teken de kamers uit en plan waar je meubels moeten komen. Check dan of alles past en zorg ervoor dat je zou weten of er een piano door het raam moet. Voorkomen is beter dan later oplossen.

Tip 3: Oprollen en gaan
Kleding en gordijnen? Die transporteer je makkelijk en snel in grote, stevige blauwe bouwzakken. Rol je items simpelweg op en stop ze erin – gemakkelijk, efficiënt en ruimtebesparend.

Tip 4: First day survival-kit
Je eerste paar dagen in je nieuwe woning kunnen een beetje hectisch verlopen met al die dozen en nieuwe omgeving. Vul daarom een of twee dozen met je belangrijkste essentials om de eerste dagen door te komen. Denk aan je waterkoker voor dat broodnodige kopje thee, je telefoonoplader om bereikbaar te blijven en je favoriete gezichtsverzorgingsproducten. Markeer deze dozen duidelijk zodat je ze meteen herkent. Zo voorkom je dat je die eerste dagen als een kip zonder kop door je nieuwe huis raast, op zoek naar dat ene ding waar je niet zonder kan.