De top trends voor een gezellig huis in de decembermaand

Foto van moeder op een bank met aan beide zij een zoon
07 december 2023

Het is weer de tijd van het jaar waarin we onze huizen willen omtoveren tot een gezellige en knusse plek. Maar hoe doe je dat en wat zijn de trends van dit jaar? Eerlijk is eerlijk, om te beginnen: de kerstboom is en blijft toch onmisbaar. Of je nu kiest voor een echte dennenboom met zijn heerlijke geur of een kunstboom die elk jaar weer zijn dienst bewijst, de kerstboom blijft toch meestal het middelpunt. Hieronder een aantal tips om de rest van je woonkamer klaar te maken voor de gezellige decembermaand. 

 • Gebruik natuurlijke materialen
  Omarm de natuur! Natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe, hout en linnen zijn niet alleen duurzaam maar brengen ook een stukje buitenland naar binnen. Deze materialen voegen textuur toe en creëren een warme en uitnodigende sfeer.
 • Aardetinten
  Aardetinten blijven een grote rol spelen in het interieurdesign. De kleuren werken kalmerend en raken nooit uit de mode. Terwijl grijstinten nog steeds populair zijn zien we steeds meer beige, terracotta, zacht geel en zachte roze tinten. Dit zorgt voor een gezellige en uitnodigende sfeer.
 • Duurzaamheid
  Een trend die steeds belangrijker wordt. Mensen kiezen voor producten die milieuvriendelijk zijn en lang meegaan. Wij moedigen dit alleen maar aan!
 • Minimalisme
  Deze trend blijft populair. Niet dat je woonkamer leeg moet zijn, maar wel dat elk decoratie met zorg wordt gekozen en een doel dient, vaak met een strakke en moderne uitstraling.
 • Persoonlijke touch!
  Tot slot het personaliseren van je huis met persoonlijke items zoals foto’s, kunstwerken en souvenirs is een trend die altijd blijft. Het gaat erom dat jij je eigen stijl en persoonlijkheid weet te weerspiegelen in jouw huis.

Hopelijk helpen deze tips jou, maar het aller belangrijkste is dat jij je fijn voelt in jouw huis – jouw thuis!