Huurtoeslag voor 2024: nieuwe huurgrenzen aangekondigd

Foto student aan het lezen
07 december 2023

Voor iedereen die gebruikmaakt van huurtoeslag is er belangrijk nieuws: de Belastingdienst heeft de huurgrenzen voor 2024 bijgesteld. Deze informatie is cruciaal om te bepalen of je in aanmerking komt voor huurtoeslag en hoeveel je mogelijk kunt ontvangen.

In het nieuwe jaar mag de huur tot € 879,66 bedragen om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Dit is een stijging vergeleken met de € 808,06 van 2023. Het is goed om te weten dat de hoogte van de huurtoeslag niet alleen door de huurprijs wordt bepaald, maar ook door andere factoren zoals leeftijd, woonsituatie en inkomen.

Voor wie jonger is dan 23 jaar, gelden specifieke regels. De huur mag in 2024 niet meer zijn dan € 454,47. Dit is een kleine verhoging ten opzichte van het voorgaande jaar. Echter, als er een kind in huis woont, dan is de huurgrens net als voor anderen € 879,66. Samenwonen en jonger dan 23? Als de huisgenoot ouder is dan 23 jaar, kan diegene huurtoeslag voor beiden aanvragen en geldt de hogere huurgrens van € 879,66.

Voor uitgebreide informatie en advies op maat kan de website van de Belastingdienst geraadpleegd worden, of kan er contact opgenomen worden met hun klantenservice. Zo ben je verzekerd van de juiste ondersteuning bij het regelen van de huurtoeslag.

Bron:De Belastingdienst